Herman Horn-Johannessen & Co norgesmestere!

Rett Rundt Hjørnet med Herman Horn-Johannessen, Jan Borø, Jan Fredrik Dyvi og Stian Rørvik. Norgesmestere!

Sommerlig vær preget Norgesmesterskapet på Hankø. 3 seilaser fredag, på lørdag og søndag ble det bare seilt en seilas.

På 2 palss kom AUDI, Riccardo Simoneschi, 3 plass (og NM Sølv) til Team Marjalisa (Kjus) med Eivind Melleby til ros.

NM Bronse til Peder Jarhe m mannskap på STORM CAPITAL SAIL RACING.

Beste U25 lag bli i år som i 2012 Henrik Larsen, NTNUI med mannskap på Parody.

NM-rapporten fra Arne David-Andersen:

Tidenes varmeste lettvindsmesterskap ble gjennomført på Hankø fra fredag 6. september til søndag 8. september. Og vinneren ble en av Norges beste, kanskje de beste Oslo-seilere landet har, Rett Rundt Hjørnet med Herman Horn-Johannessen, Jan Borø, Jan Fredrik Dyvi og Stian Rørvik. Å si at lettvind er bingo har dette laget bevist nok ganger er «tøyseprat» – det er som ellers den mest kompetente som vinner.

Fredagen startet med propaganda-seiling i vind økende opp mot 15 knop og litt lett planeføre for de som forsøkte. Svært jevne regattaer og det var tydelig tidlig at Audi (Europacupvinneren) med sitt profesjonelle lag ville få en tøff utfordring om de ville vinne dette mesterskapet. Mange poeng ble delt ut, men overnight leader var Team Marjalisa (Kjus lag), med Eivind Melleby, Thomas Oksmo, Lasse Kjus og Lars Horn Johannessen. Likevel forstod vi alle nå at dette kom til å blit svært jevnt, ingen hadde noe stort forsprang, og nesten alle hadde en litt høy score.

Årets cocktailparty i solskinn arrangert av Melges Norge med støtte fra Peder Nergaard ble nok en gang et eksempel på hva 3 timer kan skape av god karma og stemning.

Lørdag ble den store vente på vind dagen, men det ble prøvd å seile – dog med en del kanselleringer. Dagens eneste race ble arrangert i svært lett vind, som vred hardt mot venstre siste 20 minutter og omrokerte noe på stillingen. Verst gikk det utover AUDI som forsøkte dekke venstre men manglet ca 15 sek på å komme inn i ny vind og gikk fra andre til 18. plass. Dagens mest uheldige var nok likevel Melges.Dk, som ledet racet på et tidspunkt og havnet i mål som nummer 30 da de seilte forsiktig på vindskiftene på høyre midtbane. Storm Capital Sail Racing ledet etter dagen, tett fulgt av Marjalisa og Rett Rundt Hjørnet.

Søndagen fikk regattakomiteen startet feltet på en østlig bris rundt 4-5 knop som holdt hele veien rundt. Racet ble svært jevnt og startet på andre forsøk, med et felt som var meget nær linjen. Melges.Dk og Audi fikk et halv første kryss et lite forsprang og seilte resten av løpet i føring, hardt jaget bak i fra på mange fine vindskift man kunne spille. Kampen om gullet var så jevn og hard man kunne tenke seg, men på mesterlig måte klarte Rett Rundt Hjørnet å spille kortene best og fikk Storm og Marjalisa bak seg, mens Audis andre plass i løpet ikke holdt helt opp til å ta totalen. Dessverre døde vinden på nytt og mesterskapet var over kl 14.00.

Resultater: http://www.kns.no/admin/filestore/Dokumenter_doc_pdf_etc/Regatta/NM_Melges/FinalResultsMelges24Eurocup-Norwegians2.pdf

For Bilder se: http://seilmagasinet.no/id/40485.0?pictureNumber=1

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply