Nordisk Mesterskap Marstrand

Helgen 16.-18. juni ble det avholdt nordisk mesterskap og svensk mesterskap i Melges 24 i Marstrand, Sverige. Mesterskapet var også del av «2017 Melges 24 European Sailing Series». 30 båter fra 8 land stilte til start, hvorav 6 norske.

Generell tilbakekalling første dag. Bilde tatt av Piret Salmistu.

Første dag var preget av vanskelige og varierende forhold, både for seilere og arrangører. Værmeldingen viste vestlig, mens windexene pekte mot øst. Utover dagen var vinden dreiende og økende, som førte til en fin dag med tre gjennomførte seilaser. NOR 400 – Baghdad II med Kristoffer Spone hadde en sterk start, med blant annet en 1. plass i andre race, og lå på 2. plass når dagen var omme. De resterende norske båtene gjorde det også skarpt, og okkuperte store deler av øverste halvdel av resultatlisten.

NOR 400 – Baghdad II i godt driv nedover på dag en. Bilde tatt av Piret Salmistu.

På dag to glimtet Marstrand til med både sol, vind og sommertemperaturer. Med stabil 10-12 knops vind, var det lekende lett å arrangere fire seilaser. Mange båter ble tatt på black flag, noe som syntes på resultatlisten. Etter dagen var omme var beste norske båt fremdeles Baghdad II, på en 4. plass. Italienerne viser sterk seiling og troner foreløpig øverst på resultatlistene.

NOR 787 – Blow heiser gennakeren, dag 1. Bilde tatt av Piret Salmistu.

Tredje dag blåste det ca 20-26 knop, med 2-3 m høye bølger. Med soleklart planeføre var det en morsom dag for de fleste båtene. Nesten en tredjedel av lagene stilte ikke til start, deriblant norske Baghdad II og hittil ledende båt ITA 854. Dette gjorde at det ble en del større omrokkeringer på resultatlisten. De fleste resterende norske båtene fortsetter å banke inn topp 10 plasseringer, da spesielt NOR 787 – Blow med Peder Nergaard og nye MÅS, NOR 724 med Jon Aksel Mortensen på roret, som endte på henholdsvis 5. og 6. plass, som beste nordiske og norske båter. På toppen av listen finner vi følgende:

1. ITA 778 – TAKI 4, Niccolo Bertola, 22 p
2. GBR 694 – Gill Race Team, Geoff Carveth, 37 p
3. USA 747 – Slingshot, Wes Whitmyer Jr, 41 p

Norske båter:

5. NOR 787 – Blow, Peder Nergaard, 58 p
6. NOR 724 – MÅS, Jon Aksel Mortensen, 61 p
8. NOR 732 – Rett Rundt Hjørnet, Herman Horn Jonannesen, 66 p
9. NOR 600 – Baghdad I, Kristian Nergaard, 77 p
12. NOR 400 – Baghdad II, Kristoffer Spone, 98 p
16. NOR 418 – Parody, Henrik Larsen, 125 p

Endelige resultater finnes her, og resultater for corinthean class finnes her.

NOR 724 – MÅS, dag 3. Bilde tatt av Anna Bergkvist.

NOR 732 – Rett Rundt Hjørnet. Bilde tatt av Anna Bergkvist.

NOR 600 – Baghdad I kniver med NOR 732 – Rett Rundt Hjørnet. Bilde tatt av Anna Bergkvist.

NOR 418 – Parody har akkurat rundet bunnmerket på dag 3. Bilde tatt av Anna Bergkvist.

Mange båter på startlinjen. Bilde tatt av Anna Bergkvist.

NOR 724 – MÅS starter sterkt på dag en, og rundet toppmerket først av alle. Bilde tatt av Piret Salmistu.

Posted in Uncategorized.