VM i Miami – et sammendrag fra team Rett Rundt Hjørnet

Sportslig sett var VM i Miami en stor suksess med fantastiske fine seilforhold, knallsterkt felt og god teknisk gjennomføring, men arrangementet på land var ikke helt opp til den standard man kunne forvente.

Det var to norske båter som stilte til start; Team RRH (Rett Rundt Hjørnet) og Party Girl med brødrene Wathne. Team RRH fikk en glad-trist beskjed to uker før VM; Herman kunne ikke stille fordi han skulle til Columbia å hente en ny datter!! Vi var glade på hans og Katjas vegne, men gode råd var dyre. Så fikk vi hyret inn Peder Jahre fra Storm; vi kunne ikke fått en bedre erstatter!

Det ble seilt 12 regattaer i fantastiske forhold. Feltet var knallsterkt og selvfølgelig mange gode amerikanske lag. De dominerte også de 10 første plassene selv om gull og sølv gikk til hhv Irland og Italia. Det var nok en overraskelse for sterke lag som EFG med Chris Rast (verdensmester 2015 og nybakt europamester i Hyeres) som ble 13, Bombarda med sølv i Hyeres kom på 10. plass mens gode gamle Lenny som ble 6 i Midelfart og 5 i Hyeres kom på 19. plass.

Team RRH var således fornøyd med 17. plass gitt at vi ikke hadde seilt siden juli og med ny rormann. Selv med stang inn i alle løp tror vi ikke realistisk sett at vi kunne blitt særlig bedre enn 15. Derfra og opp var det som sagt knall tøft.

Dette var lærerikt og gøy og vi gleder oss til en ny sesong i Norge og VM i Helsingfors!

Alle bilder er tatt av Pierric Contin.

Posted in Uncategorized.