NM 2016, Storm Capital Sail Racing Norgesmester

NM Melges 24 2016 ble denne helgen arrangert av Gandsfjorden Seilforening støtte fra Seilforeningen 1928 med base i Hinna Park, Stavanger i et fantastisk sommervær, med sol fra torsdag til søndag.
22 båter hadde tatt turen fra Trondheim, Bergen, Stord, Farsund, Kristiansand, Larvik, Tønsberg, Oslo, Sveige og Tyskland. Totalt fra tre nasjoner og 14 Norske seilforeninger. Dette viser at Melges 24 klassen er nå spredt over det ganske land, samt står sterkt i Skandinavia.

Fredag fikk Gandsfjord Seilforening arrangert 4 race, hvor de 2 siste var på kortbane i Hinnavågen, med 3 kryss / 3 lens. Dette gav mange båt mot båt situasjoner og tette fighter. På land etter racene fikk Regatta ledelsen mange gode tilbakemeldinger på dette race formatet.
Vindforholdene lørdag ble varierende, fra lette forhold til champagnesurfing med over 15knop på lensene, med jibber tett på land, i veldig bra trykk!

Utfallet av årets NM var åpent etter seilaser 8 fredag og lørdag, med Storm Capital Sail Racing i føringen. Søndag morgen gav og lett og ustabil vind, og AP på land. Men til slutt fikk Gandsfjord seilforening 2 regattaer også søndag, under lette og noe ustabile forhold, med varierende trykk på banen. Etter å ha ledet på 1. toppmerket i regatta 9, falt RRH og Herman Horn Johannessen, Jan Borø, Jan Frederik Dyvi, Stian Næss Rørvik og Marius Tandrevold fra KNS og Stavanger ut av medaljekampen da de til slutt kom inn på 14 plass, da de hadde med seg en OCS fra race 6 lørdag.
Storm Capital Sail Racing med Peder Jahre og mannskapet Sivert Denneche, Marius Falch Orvin, Ane Gundersen og Eirk Sola Fischer trakk til slutt det lengste strå med foran Baghdad med Kristoffer Spone, Børre Hekk Paulsen, Trond Solli-Sæther og Bjørn Mørland Pedersen fra KNS og Arendal. Bronsen gikk til BLOW,Peder Nergaard, Eivind Rubinstein, Morten Helgesen og Perus Eide fra Fredrikstad og Røyken.

Dette er 3. Norgesmesterskap på rad for Storm Capital Sail Racing, Melges Norway Gratulerer!

13310363_1737146076525013_6204402800073739298_n

Totalt 22 båter deltok årets NM, og spesielt gledelig er det å se at Melges 24 flåten vokser i regionen fra Kristiansand til Bergen.

Melges 24 klassen er nå spredt over det ganske land og Oslofjords dominansen er virker nå over selv om alle medaljevinnerne kom fra Tønsberg, KNS, Arendal, Røyken og Fredrikstad.
Melges Rocks, bryggemat fredag og lørdag, samt seiler fest lørdag ble arrangert i de flotte kantinelokalene til Fjordpiren, Hinna Park, God service og god mat, supplert med pils fra lokale Lervig Bryggeri sørget for god stemming!
Årsmøte i Melges Norway be arrangert fredag kveld, NM 2017 blir tilbake på Hankø, i september. Valg av nytt styre ble gjennomført. Jan Inge Hellesmark (styremedlem 2 år, leder Melges Norway 2 år), Kristian Notto (styremedlem 3 år) og Jan Fredrik Dyvi (styremedlem 2 år), takket for seg, og Christoffer Solgaard Jakobsen, Fredrik Eriksen,
Gisle Bjørsrud Bø ble valgt inn i Styret, Annette Haugsdal og Arne David Andersen fortsetter som styremedlemmer.

Endelige Resultater

Bilder fra lørdag for nedlasting, fotograf Øyvind Hagen

_OYH3394

_OYH3427

_OYH3576

Fotograf, Øyvind Hagen

Posted in Uncategorized.