Nesten 100 båter er klare for Melges 24 VM i Middelfart, Norge største nasjon med 19 båter.

Om 3 dager er det klart for Melges 24 VM i Middelfart, Danmark.
Det er ventet rundt 500 seilere som vil fylle havnen og byen. Melges 24 VM vil foregå fra 30 juni til 5 juli i Middelfart Marina organisert av Match Racing Danmark sammen med Middelfart Seil Forening i samarbeid med International Melges 24 Class Association (IMCA).
97 lag fra 18 nasjoner: Østerrike (3), Tsjekkia (1), Danmark (18), Estland (2), Finland (2), Great Britain (3), Tyskland (18), Ungarn ( 2), Italia (5), Litauen (1), Nederland (5), Norge (19), Slovenia (1), Sveits (4), Slovakia (1), Sverige (9), Ukraina (3) og United States of America (1).
Størrelse og geografisk spredning av mesterskapet flåten er betydelig, og antall Corinthian (ingen profesjonelle seilere) som konkurrerer i årets mesterskap er også bemerkelsesverdig sort, med 50 lag, utgjør Corinthian flåten opp mer enn 50 prosent av flåten.
Som normalt i store Melges 24 mesterskap vil profesjonelle og Corinthian lag konkurrere mot hverandre i en samlet flåte frem mot Melges 24 VM-tittelen, men med separate Corinthian resultatliste og Corinthian VM-tittel.
VM-tittel i Melges 24 henger høyt og dette vises igjen i et meget konkurransedyktig felt. Kvaliteten på feltet er meget bra og med mange internasjonale seilprofiler på plass, er det ikke lett å identifisere én favoritt.
Av de norske lagene har NOR400 Kristoffer Spoone vist bra form i 2015, som vinner av SM, og nylig HRW, NOR632 Herman Horn Johannesen & NOR 787 Peder Nergaard har også vist god form i 2015.
Peder Jarhe i Storm Capital Sail Racing er alltid farlig i EM og VM sammenheng, som de har vist i 2008, 2010 & 2012 hvor de ble Corinthian verdensmestere.
NOR600, Kristian Nergaard har med seg Harry Melges, og det blir spennende å se om de kan prestere like bra som i VM 2010 i Tallain, Estland, hvor de fikk sølv.

Deltagertliste her.

Registrering, båt måling, utstyr inspeksjon og mannskap innveining for Melges 24 VM finner sted 27-29 juni, med praksis regatta 29. juni. Start på mesterskapet er 30. juni og løper frem til 5 juli.

Det offisielle Melges 24 Worlds 2015 event hotell er Hindsgavl Slott. Med sine flere tusen kvadratmeter vil slottet vil bli konvertert til «Race Village» for Melges 24 VM-seilere under Regattaen. Åpningsseremonien vil også finne sted i Hindsgavl Slott i mandag 29 juni.

Alle regattaer vil bli dekket med live streaming med engelsk kommentar og live båt tracking. Mer detaljert informasjon vil bli delt på pre-event pressemelding 29. juni.
Sign up for pressemeling finner du her.

Offisielle arrangementet nettsted.

Tidsplan:
Lørdag 27. til mandag 29. juni: Måling og registrering
Mandag 29. juni: Praksis regatta og Åpningsseremoni i Hindsgavl Slott
Tirsdag 30. juni til søndag 5. juli: 2015 Melges 24 VM
Søndag 5. juli: Avsluttings sermoni

Tidsplan for mesterskapet finner du her.

Posted in Uncategorized.