Lisenssaken snur og Norges rankingen gjeninnføres for 2016

Bakgrunn

I fjor la Norges seilforbund om til en personlig lisensordning for kjølbåtene, slik som lisensordningen for jolleseilere har vært de siste årene. Det ble først foreslått at Express og Melges skulle være lisenspliktige for alle regattaer gjennom hele sesongen, mens øvrige klasser kun var lisenspliktige under Norgesmesterskap. Etter mye motstand fra Melges Norway og Expressklubben ble denne ordningen endret til å lisensbelegge alle klasser som hadde rankingregattaer, noe som ikke gjorde nevneverdig forskjell på det første forslaget. Som et resultat av dette valgte Melges Norway å avlyse alle rankingregattaer for å frita sine medlemmer.

I høst arrangerte NSF et klasseklubbmøte med evaluering av lisensordningen 2015, samt et forslag til en ny lisensordning 2016 som likestiller alle kjølbåtklasser, uavhengig av rankinger. Den nye lisensordningen sier at kun Norges cup, Norgesmesterskap, Mesternes mester, seilsportligaen og internasjonale regattaer, er lisenspliktige. Utover disse er lisens valgfritt for den enkelt seiler. Mer informasjon om lisensordningen og priser finner dere på forbundets sider.

Hva går lisensen til?

Spørsmålet som oftest blir stilt i forbindelse med lisensordningen, er hva den benyttes til. Dette har vi nå fått et svar på. NSF er helt avhengige av egenfinansiering for å få statlig støtte. Jo større egenfinansiering, jo mer statlig støtte til forbundet. Lisensen er en måte å hente inn egenfinansiering på. Egenfinansieringen bestemmer forbundet selv hvordan de disponerer, altså til drift av organisasjonen, landslaget osv.

Melges Norway’s holdning til den nye ordningen

Melges Norway synes det er positivt at NSF har tatt til seg signalene som ble gitt i forkant, og under fjorårets sesong. Spesielt setter vi pris på at alle kjølbåtklasser nå behandles likt. Videre synes vi det er spesielt hyggelig at vi kan gjeninnføre de regionale rankingene uten at dette påvirker våre medlemmer økonomisk.

Fra og med sesongen 2016 vil Norges Rankingen gjeninnføres. Egne artikler om hvilke regattaer som inngår i de ulike rankingene vil publiseres på nettsidene i god tid før sesongstart, slik at man kan planlegge for deltakelse i disse.

Da er det, med andre ord, bare å legge ambisjonene for sesongen som kommer.

TIRSDAGSSEILAS Oslo. Plass på land våren 2016, KNS

Melges Norway jobber nå med å få en oversikt over hvilke team/båteiere som ønsker KNS som base for vårsesongen 2016.

Vi er i dialog med KNS og ønsker bekreftelse fra interesserte team/båteiere for forhandle endelig avtale med KNS.

Tidsperiode fra 23. april til 20. juni. Pris prognose er kr 2800.

Prioriterte datoer TIRSDAGSSEILASER:

  • 26. april
  • 10. mai
  • 24. mai
  • 7. juni

Påmelding TIRSDAGSSEILAS KNS – OS

Bekreftelse på interesse for plass på land sendes: jhellesmark ATT gmail.com

Melges Clinic + Regatta Kullavik med Chris Rast

Melges Sweden inviterer til Melges Clinic + Regatta i Kullavik (Gøteborg) med Chris Rast, dette er en unik mulighet til å “Kick Start” sesongen 2016, NB maks 15 båter!

“Inbjudan till Clinic + Regatta i Kullavik med Chris Rast, regerande Världsmästare i Melges 24.
Det är otroligt roligt att kunna erbjuda denna möjlighet till en träning med avslutande regatta tillsammans med en så välmeriterad seglare och Coach.

Som Ni ser i inbjudan så är anmälningstiden mycket kort och det är också maximerat deltagarantal till 15 båtar.
Det är alltså “först till kvarn” som gäller!!
Tveka inte, skicka in anmälan omedelbart.”

Invitation regatta and clinic 2016