Ranking 1 – Parody vinner Rustløseren, Trondheim

Årets første rankingregatta, Rustløseren i Trondheim, er gjennomføt.
Det var to dager med lette til middels forhold. Dag en var preget av
venting og lite vind, men det ble til slutt gjennomført 3 seilaser.
Dag to var mer stabil, og det ble igjen gjennomført 3 seilaser.
Sammenlagt endte Parody på førsteplass, veldig tett etterfulgt av
Lunacy. Den siste seilasen var avgjørende for de to båtene i teten, og
det endte til slutt med poenglikhet.

unnamed

Rapport fra Parody:

I helgen seilte vi årets første norgesranking, Rustløseren, her i Trondheim. Med halvfullt lag og lite trening var ikke ambisjonene særlig høye før start. Heldigvis fikk vi toppet laget med franske Anna og jolleseiler Simen. Lørdag var preget av lite vind og venting, men det ble likevel fullført 3 seilaser. Søndagen var mer stabil, og også denne dagen ble det seilt 3 seilaser. Spenningen var stor da vi regnet oss fram til at det kunne bli seier på oss hvis vi vant siste seilas – vi som trodde alt håp var ute. Vi kjente presset, og klarte selvfølgelig å rote til starten skikkelig. Med få andre muligheter bestemte vi oss for å krysse fingrene å gjøre det motsatte av alle andre, noe som viste seg å fungere denne gangen. Det førte til en seier i seilasen, og ikke minst en sammenlagt seier! Nå leder vi den nasjonale rankingen frem til det arrangeres rankingregatta på Østlandet om 2 uker.

NORsteam seiler MÅS Melges i 2014

MÅS Fondet har tildelt NORsteam MÅS Melges for sesongen 2014.

Melges Norway gratulerer Norsteam med valget.

Aker Brygge Cup blir føste regatta for i MÅS Melges for NORsteam, melder Thomas Nilsson på sin Facebook side:

“På vegne av NORsteam og NSF ønsker jeg å takke Melgesklubben , MÅS Fondet og ikke minst familien Nergaard for tildelingen av årets MÅS Melges. Vi skal vise at vi er denne tilliten verdig og ikke minst gjennom aktiv deltagelse i Melgesklassen i år leve opp til mottoet . “Moro Å Seile”.”

Forsmak på Farris Bad Melges 24 NM 2014

Larvik Seilforening har jobbet bra med arrangementet etter nyttår så det aller meste er på plass.

Regattasjef er Pål Næss. Regattakomiteen har som mål å være så effektive som mulig med å avvikle regattaene slik at ventetiden mellom dem blir så liten som mulig. Det som kan være en utfordring er at vanndybden er ganske stor, spesielt dersom vi kommer utenfor det flaket hvor det er planlagt å legge banen.

Distansen fra båthavnen på Seilerhytta ut til nord kanten av baneområdet er ca. 2,5 n.m. Dette er omtrent midt mellom merkene 3 og 6 på kartet i linken under.

Dersom forholdene ute i havgapet blir for krevende har en muligheten til å legge banen inne i Larviks fjorden mellom Gon, Agnes og Stavern, dvs. i området mellom merkene G og 8 på kartet i linken under.

Seilerhytta ligger rett ved merket Y i kartet i linken under.

Kart over Larviks fjorden:

http://www.larvikseilforening.no/public/upload/files/Diverse/regattakart_larviksfj.pdf

Larvik Seilforening planlegger å avvikle et par Tune – up regattaer på torsdag ettermiddag før mesterskapet offisielt åpnes. Dette vil skje i all enkelthet og med reduserte ressurser for at deltakerne skal få anledning til å gjøre seg kjent med forholdene i fjorden/på banen.

Larvik Seilforening ønsker å tilpasse tidsplanen for arrangementet til langveis farende svensker, dansker o.a. som ankommer og reiser med fergene til Larvik, Sandefjord og Langesund. Larvik Seilforening ønsker derfor å håndheve en streng prioritering av disse deltakerne når det gjelder opptak av båtene etter endt mesterskap. Det vil også bli tatt hensyn til dette når det gjelder parkering av tilhengere.

Sosialt

Larvik Seilforening vil også servere et enkelt måltid ved innkomst etter endte regattaer hver dag.

Det vil bli delt ut dag premie til dagens beste båt alle dager så snart alle båtene har kommet i havn.

På gressplenen ved Larvik Seilforening klubbhus vil det bli det rigget opp partytelt med bar og musikk som er åpen på ettermiddagen under hele arrangementet. Ellers har Larvik Seilforening en egen restaurant som kan servere frokost, middag, drikke, is etc.

På lørdag kveld vil Larvik Seilforening arrangere utendørs bankett med servering av god mat og drikke. Etter banketten rydder vi bordene og åpner scenen for et band med trøkk som skal lage skikkelig fest stemning for oss. Her blir det lov til å danse på bordene!

Seilerhytta: http://www.seilerhytta.no/

Til den vinnende båten sammenlagt i mesterskapet vanker det en ganske gjev tilleggspremie.

Overnatting

For overnatting har Larvik Seilforening sikret plass på Farris Bad til en gunstig pris. Romprisen inkluderer adgang til Spa. I tillegg kan Larvik Seilforening tilby alternativ low cost overnatting på et Sportell i nærheten. Detaljer og link for innsjekking kommer om ikke lenge i kunngjøringen.

Vel møtt!

Hilsen regattakomiteen Larvik Seilforening:

Dag Rune Wiksten, Kristoffer Borge, Marius Frenvik Odberg & Arvid Kaupang

Presentasjon av styret i Melges Norway 5

Det var ikke alle som var tilsted på Hankø under HRW da det sittende styret ble valgt, derfor ønsker vi og presentere styret for 2013/2014.

Neste ut er Jan Inge Hellesmark.

Jan Inge er 46 år og eier av NOR 294 Carrera, Stilling i styret: Representant for Sør og Vest og sekretær og webmaster. Jan Inge er sammen med Nils Hauff blitt med fra styret som satt i 2012-13.

Startet sin seilkarriere på et Wayler seilbrett, type «Flyebrygge» i 1986, etter dette hobby brettseiling frem til 2001, da han for første gang seile med rorkult i en Laser.

Seile 3 NM i laser på 2000 tallet, og etter vært eier av kjølbåter som X-99 & Beneteau 25.

Seilet X-35 på laget «Callenge of Norway» i Norge og Spania sesongene 2007 & 2008.

Melges 24 eier fra 2010, med deltakelse i NM 2010, 12, 13 & i EM Århus 2011.

NM i sølv i Express 2010 er høydepunktet i seilkarrieren så langt.

Dag 4 EM 2014 Balatonfüred, Ungaren

4 poeng skiller nå SUI 825 ‘Blu Moon’ og Matteo Balestrero på ITA 693 ‘Giogi’

SUI 825 ‘Blu Moon’fikk sitt dårligste resultat så lang med 12 i dagens regatta.

Herman m mannskap på Rett Rundt Hjørnet fortsetter å imponerer med utrolig stabil seiling. De har nå en serie på 11-9-9-(27)-20-16-8-8

Storm og Peder Jarhe har ikke funnet flyten og ligger på 15 plass. Kommentar / oppsummering fra Storm:

“ Day 4 was not the day we hoped for. A very tricky race where we gave it all but got next to nothing back. The top positions are now out of reach and our focus must be to leave Hungary with some good results on the last day.

A great thing is that “Rett Rundt Hjørnet” with Herman Horn Johansen are defending the Norwegian hounor! 7th overall is impressive and we are cheering for them tomorrow! “

Etter gårsdagens imponerende 1. plass seilte BLOW inn til 27. plass, og ligger på 17. plass totalt.

Det er planlagt 2 løp dag 5, siste dag av EM. Det er meldt lett vind, og starten er kl 10:00 i dag, siste start er kl 14:00.

Blue Moon vinner MKB Bank Melges 24 European Championship 2014

Melges Norway Gratulerer!
Bra dag for Peder Jarhe og Stom Capital Sail Racing, med 1. og 4. plass i dagens to regattaer, og klatrer dermed til en foreløpig 10. plass!

Dessverre ble det stang ut for Rett Rundt Hjørnet med 26. og 29. i dag, og med dette ramler de ut av topp 10 til en 11. plass, etter flott seiling de 4 første dagene.

Henri Lloyd BLOW og Peder Nergaard avslutter med 2. og 20. plass i dag, 16 totalt.

For oppdaterte resultater og rapporter: http://melges24europeans14.com/

Peder Nergaard vinner race 7, dag 3 av EM 2014

Melges Norway GRATULERER Peder Nergaard m mannskap med et flott race fra Start til Mål! Henry Lloyd Blow rykker dermed oppover resultatlistene og ligger på 16. plass etter en stryk.

Rett Rundt Hjørnet og Herman Horn Johannesen, ligger på 9 plass etter dag 3, Storm Capital Sail Racing og Peder Jarhe er nå på 12 plass.

Herman Horn-Johannes nr. 8 etter dag 2 i MKB Bank Melges 24 European Championship 2014

Rett Rundt Hjørnet! med Herman Horn-Johannes ligger på 8. plass etter 4 race i EM på Lake Balaton i Ungarn! Herman m mannskap har seilt en serie med 11, 9, 9, 27.

Det har vært lette og skiftende forhold på Lake Balaton både under dag en og to under EM.

Giogi med Matteo Balestero, Italia leder, med Blue Moon på plassen bak.

Storm Capital Sail Racing med Peder Jahre seilte seg inn til 8. plass i siste regatta dag 1, med serien 30, 8, 20, 16 ligger de på 13. plass etter dag 2.

Henri Lloyd – Blow og Peder Nergaard ligger på 26. plass med 14. i race 1 som beste plassering så langt.

Med 62 båter på startlinjen viser Melges 24 seg igjen som Verdens ledende entype kjøl båt!

For resultater og LIVE race oppdatering http://melges24europeans14.com/