Party Girl vant siste regatta i Norges Ranking, RAN Entype

Jens og Jørgen Wathne vant suverent RAN Entype!

I et felt på 7 Melges 24, seilte de til seier i alle starter.
RAN Seilforening gjennomførte en flott Entype helg, med høy kvalitet på arrangementet både på sjøen og på land.

After Sail med servering av varm mat lørdag og søndag var inkludert i deltaker avgiften på kr 800,-Regattafest med flott koldtbord ble arrangert i RAN’s flotte klubbhus med panoramautsikt til havn og fjord!

Gledelig er det også at under RAN Entype seilte det totalt 5 båter fra Hordaland, noe som ga regattaen KM status! Klassen er i vekst i Bergen!

Resultater:
http://www.seilmagasinet.no/resultat?regatta=1068

Rapport Seilmagasinet:

http://www.seilmagasinet.no/id/40518

Det er 2. året RAN seilforening arrangerer RAN Entype, og vi ser frem til å komme tilbake til RAN neste år for mere Entype seiling!

Norges Ranking: RAN Entype, Melges 24 KM Hordland

Totalt 37 båter er påmeldt til RAN Entype, av disse er det 7 Melges 24!

Gledelig er det at det stiller 5 båter fra Hordland, som dermed også vil kjempe om KM titlen.

RAN Entype arrangeres for 2. gang. Pølsebane-regatta for F18, Melges 24, Albin Express, Knarr, Snipe, Yngling, Oselvar, 2,4M og Laser. Regattaen vil ha KM-status for dei klassane som oppfyller KM-krava, NC-status for 2,4M og inngå i Norgesrankingen for Melges.

Inntil 10 seglasar på Hjeltefjorden/Hauglandsosen
• Fredag kveld: foredrag om segling i eintypefelt, rormannsmøte, sosialt
• Laurdag: inntil 6 løp, suppe ved innkomst, seilerfest på kvelden
• Sundag: inntil 4 løp, varmt måltid ved innkomst, premieutdeling

For oppdatert informasjon om RAN Entype:

http://www.seilmagasinet.no/?regatta=1068&id=1226&type=Side

NOR 418 Parody kretsmester i Trøndelag

Raport fra Kretsmesterskap i Trøndelag (Av AH og TSO)

Helgen 21.-22. september ble det arrangert kretsmesterskap i Trøndelag seilkrets. På startlinjen i melgesklassen var det 5 båter; fire lag fra Trondheim og ett lag fra Stjørdal.
Lørdagen var preget av skiftende forhold i klassisk, ustabilt trøndervær. Likevel ble fire seilaser gjennomført, og Parody (NOR 418) lå på en solid førsteplass. Ingenting var avgjort etter dag én, da de andre trondheimsbåene fulgte tett etter.
Søndagen var intet unntak når det kom til vær og vind, og banemannskapet fikk nok en utfordrende dag å bryne seg på. Parody fortsatte å vise gode takter i det skiftende høstværet, og etter totalt syv seilaser klarte de å håve inn kretsmestertittelen. Det var mer kniving om 2.-4. plass, der skilte det kun to poeng. Jentelaget Hysteria (NOR 374) tok andreplassen, og Barry White (NOR 697) fulgte tett etter på tredje.
Et par av Melgesene i trondheimsflåten manglet på startlinjen denne helgen, men det var derimot ekstra hyggelig å se kretsens ferskeste melgeslag, stjørdalsbåten Ungen (NOR 527), på banen.
Endelige resultater: https://dl.dropboxusercontent.com/s/x8zzxfz8jqu7kew/kr2013.html?token_hash=AAGU_kQ4nk2awNonnWfsXJCp31Tt2p0cBsCZSbkNTkD1NQ
Bilder fra helgen finnes her: https://plus.google.com/photos/117862644076755846865/albums/5927081089633047665/5927081148010856114?authkey=CPeh9ual1dPUYA&pid=5927081148010856114&oid=117862644076755846865

Jens Wathne Årets Seiler 2013

Jens Wathne ble under årets NM på Hankø tildelt utmerkelsen Årets Seiler 2014.

Jens som rormann på “Party Girl” har i 2013 vært den mest aktive Norske Melges 24 seiler internasjonalt.
Jens sitter i styret i IMCA Executive Committee som Member Europe.
Pådriver og mentor for NORSteam Vest i 2013.
Jens har i seil Melges 24 siden 1999, og i alle år vært en ambassadør for Melges 24, nasjonalt og internasjonalt.

Melges Norge vil med dette gratulerer Jens Wathne, og ønske han mange år fremover i Melges 24!

Herman Horn-Johannessen & Co norgesmestere!

Rett Rundt Hjørnet med Herman Horn-Johannessen, Jan Borø, Jan Fredrik Dyvi og Stian Rørvik. Norgesmestere!

Sommerlig vær preget Norgesmesterskapet på Hankø. 3 seilaser fredag, på lørdag og søndag ble det bare seilt en seilas.

På 2 palss kom AUDI, Riccardo Simoneschi, 3 plass (og NM Sølv) til Team Marjalisa (Kjus) med Eivind Melleby til ros.

NM Bronse til Peder Jarhe m mannskap på STORM CAPITAL SAIL RACING.

Beste U25 lag bli i år som i 2012 Henrik Larsen, NTNUI med mannskap på Parody.

NM-rapporten fra Arne David-Andersen:

Tidenes varmeste lettvindsmesterskap ble gjennomført på Hankø fra fredag 6. september til søndag 8. september. Og vinneren ble en av Norges beste, kanskje de beste Oslo-seilere landet har, Rett Rundt Hjørnet med Herman Horn-Johannessen, Jan Borø, Jan Fredrik Dyvi og Stian Rørvik. Å si at lettvind er bingo har dette laget bevist nok ganger er «tøyseprat» – det er som ellers den mest kompetente som vinner.

Fredagen startet med propaganda-seiling i vind økende opp mot 15 knop og litt lett planeføre for de som forsøkte. Svært jevne regattaer og det var tydelig tidlig at Audi (Europacupvinneren) med sitt profesjonelle lag ville få en tøff utfordring om de ville vinne dette mesterskapet. Mange poeng ble delt ut, men overnight leader var Team Marjalisa (Kjus lag), med Eivind Melleby, Thomas Oksmo, Lasse Kjus og Lars Horn Johannessen. Likevel forstod vi alle nå at dette kom til å blit svært jevnt, ingen hadde noe stort forsprang, og nesten alle hadde en litt høy score.

Årets cocktailparty i solskinn arrangert av Melges Norge med støtte fra Peder Nergaard ble nok en gang et eksempel på hva 3 timer kan skape av god karma og stemning.

Lørdag ble den store vente på vind dagen, men det ble prøvd å seile – dog med en del kanselleringer. Dagens eneste race ble arrangert i svært lett vind, som vred hardt mot venstre siste 20 minutter og omrokerte noe på stillingen. Verst gikk det utover AUDI som forsøkte dekke venstre men manglet ca 15 sek på å komme inn i ny vind og gikk fra andre til 18. plass. Dagens mest uheldige var nok likevel Melges.Dk, som ledet racet på et tidspunkt og havnet i mål som nummer 30 da de seilte forsiktig på vindskiftene på høyre midtbane. Storm Capital Sail Racing ledet etter dagen, tett fulgt av Marjalisa og Rett Rundt Hjørnet.

Søndagen fikk regattakomiteen startet feltet på en østlig bris rundt 4-5 knop som holdt hele veien rundt. Racet ble svært jevnt og startet på andre forsøk, med et felt som var meget nær linjen. Melges.Dk og Audi fikk et halv første kryss et lite forsprang og seilte resten av løpet i føring, hardt jaget bak i fra på mange fine vindskift man kunne spille. Kampen om gullet var så jevn og hard man kunne tenke seg, men på mesterlig måte klarte Rett Rundt Hjørnet å spille kortene best og fikk Storm og Marjalisa bak seg, mens Audis andre plass i løpet ikke holdt helt opp til å ta totalen. Dessverre døde vinden på nytt og mesterskapet var over kl 14.00.

Resultater: http://www.kns.no/admin/filestore/Dokumenter_doc_pdf_etc/Regatta/NM_Melges/FinalResultsMelges24Eurocup-Norwegians2.pdf

For Bilder se: http://seilmagasinet.no/id/40485.0?pictureNumber=1

Egenerklæring NM

Til NM må alle båter fylle ut en egenerklæring. Skjemaet finner du på denne hjemmeside under arkiv/dokumentarkiv/egenerklæring NM 2013. Det vil lette registrering hvis egenerklæringen er fylt ut på forhånd.