Christen Horn Johannessen mistet finger

I et stunt for å komme inn på bryggen måtte Christen klatre over gjerdet på KNS. Dette kostet ham fingeren.

Lørdag 21.mai skulle Christen inn på brygga for å låne en følgebåt. Han hadde glemt nøkkelkort og bestemte seg for å klatre over gjerdet. Dette gjerdet er relativt nytt og for de som har “vokst” opp på KNS brygga vet de at i gamle dager kunne man svinge seg rundt dette hinderet men i dag står der det et nytt gjerde.

Christen hadde kommet seg over men skulle få et bedre tak før han skulle hoppe ned. Ringefingeren med gifteringen kilte seg fast på toppen av gjerdet og fingeren ble revet av i det Christen hoppet ned. Christen kan fortelle at han merket at noe var galt og da han kikket på restene av fingeren og så resten lå på andre siden av gjerdet kom sjokket. Han puttet fingeren i munnen og fikk hjelp med transport til sykehuset av Team Partygirl.

På sykehuset kunne legen fortelle at hvis de sydde restene på ville det bli en stiv finger og Christen valgte å lappe igjen restene uten å sy på den avrevne delen.

Til informasjon kan vi fortelle at storebror Herman mangler deler av en finger og vi maner lillebror Lars til varsomhet. Vi er ikke redd for at dette er noe som ligger til familien men vi begynner snart å lure.

Hele Melges-Norge ønsker Christen god bedring. Vi har fått tillatelse fra Christen å bruke bilde og hans historie i denne artikkelen.

Svenskene vant KNS Vårregatta

Andre dag i KNS Vårregatta ble en flott dag med sol, vind og 3 race. Team SBAB vant med flott seiling siste dag.

Det ble litt venting før vinden kom rundt kl 14.00. KNS fikk gjennomført 3 race i 4-5 s/m med vind fra syd-øst og noen byger som gav ekstra vind og fart. Første race i dag ble ledet stort av Herman Horn Johannessen men på første lens tok SBAB og Dolly igjen forspranget. De to sistnevnte hadde også funnet et riktig spor på høyre siden på andre bidevind som de holdt helt inn til mål etter noen heftige jibber rett før mål.

I andre race var det tett på første toppmerke hvor Dolly rundet først og Siste Stein som nummer to. Dolly gjorde mye riktig i andre race og kunne innkassere sin andre seier for dagen. I siste race vant Team Lek og Team SBAB klarte å seile seg inn til en andre plass som med ett stryk holdt til seier i KNS Vårregatta. Gratulerer Team SBAB!

Dolly med Eric Arthur ble nummer to og Siste Stein med Hans Olav Kvalvaag på pinnen ble nummer tre.

Resultater første dag KNS Vårregatta

Første dag er over og seilerne er fornøyde med at det ble vind samt at 2 race ble avviklet. “Siste Stein” er “Over-Night leaders”.

Lysakerfjorden var grå men det var vind. Første start ble satt i gang kl. 14.15 og det ble seilt på 3-4 s/m vind. Banen ble lagt midt i bassenget og de som har kjøpt ny leilighet på Lysaker brygge fikk fin underholdning.

Nils Hauff i Fruen Maren kan fortelle at den østlige vinden gav til tider vanskelige forhold og det var nok mange båter som var noe ukjent med farvannet. Herman Horn Johannessen hadde en uheldig start i første (OCS) men kon sterkt tilbake allerede i siste race som han vant.

Ombord hos Team Lek var den spinnaker trimmer Trond Solli-Sæther som holdt i pinnen. Hadde det ikke vært for en uheldig toppmerke runding i andre seilas hadde det blitt en fin dag på fjorden for dem.

Hans Olav Kvalvaag ombord hos Siste Stein kan fortelle at de er fornøyd med å lede men at de ikke er fornøyd med siste race. Vinden dreide og vi var den tapende båt med Fruen Maren kan Hans Olav fortelle men vi kommer sterkere tilbake i morgen.

Dagen ble avsluttet med et besøk på Lanternen der hele Melges flåten holdt stand i god “After Sail” stil.

Race 1
Race 2
Poeng
1
NOR 366
SISTE STEIN
1
6
7
2
NOR 506
LEK
2
7
9
3
NOR 249
FRUEN MAREN
4
5
9
4
SWE 532
TEAM SBAB
8
3
11
5
NOR 341
DOLLY
7
4
11
6
NOR 308
SATELLITE
3
9
12
7
NOR 266
RABAGAST
5
8
13
8
NOR 418
RETT RUNDT HJØRNET
13OCS
1
14
9
NOR 279
MARELLA V
13OCS
2
15
10
NOR 349
PARTY GIRL
6
11
17
11
NOR 357
AVANTI
9
10
19

KNS Vårregatta

I morgen starter KNS Vårregatta. Det er også første regatta i en helt ny cup som har fått navnet “North Sails Melges Cup”.

KNS Vårregatta
I morgen kl 14.00 i Lysakerfjorden starter årets Vårregatta i regi av KNS. 10 båter er påmeldt og vi håper innen dagen er omme at vi har 12 båter som i fjor. Det er meldt 5 s/m vind fra sør begge dager og det kan bli spennende med tanke på hvor banen blir lagt og igjen i forhold til topografi og vind-nedslag.
Nytt av året er at KNS Vårregatta, Hankø Race Week og ”NM” inngår i en cup hvor beste båt vil bli premiert med heder og gaver under ”NM” i Asker. Denne spennende ”trilogien” har fått navnet North Sails Melges Cup. North Sails synes dette er en spennende konkurranse og mener bestemt at dette vil øke fokus på de tre største regattaene i Norge for Melges-klassen.

Rankingen
Vi har også fått med oss at det har skummet opp til en veldig stor interesse for rankingen allerede. Det er i år mange som har lyst til å vinne denne hedersbevisningen på at man er jevnest og best i Melgesklassen gjennom hele året. Vi har som nevnt tidligere lagt ut ranking-resultater under resultater og disse vil bli oppdatert etter hvert event som seiles. Fruen Maren har vunnet rankingen fire (4) år tidligere og redaksjonen vet med sikkerhet at de jakter sin historiske femte seier dette året.

Nyttig informasjon om helgen
Første start på lørdag er kl 14.00 og vi har fått tips om at det er flere lag som vil bruke tiden før start til å trene. Flere lag har planlagt en treningsøkt på vannet mellom kl 10-12.

Det er relativt fullt i havnen og hvis båteiere ønsker båtplass på vannet under eventet må de ta kontakt med havnesjefen (havnekontoret 23 27 56 03)

Det vil bli arrangert After Sail i baren på ”Lanternen” hvor alle er velkomne etter siste race på lørdag. Torstein i baren ønsker oss alle velkommen.

KNS Vårregatta – 10 båter påmeldt

Det er i dag 10 lag som har meldt seg på til årets Vårregatta.

Blandt de 10 båtene finner vi fjorårets vinner Nils Nordenstrøm. KNS Vårregatta kan bli som årene før en prøvelse i lettvind seiling. Nytt for årets utgave av regattaen er at det seiles i Lysakerfjorden. Det er også gledelig å se at våre “yngste” lag Avanti og Rabagast er med og vi vet fra prat på brygga at de ønsker å seile mest mulig for å bli bedre kjent med båten og eget mannskap.
Team SBAB har meldt seg på og Micke Lindqvist som rorer har opparbeidet seg bra med erfaring og må derfor tåle et favoritt stempel sammen med våre egne Koffer og Herman.

Det er fortsatt noen dager igjen og vi oppfordrer alle til å delta hvis mulig. Les mer om regattan på www.kns.no.

NOR 357
AVANTI
Krefting, Sverre
Risør
NOR 341
DOLLY
Arthur, Erik
KNS
NOR 266
RABAGAST
GRUNERT, HANS ULRI
Bærum SF
NOR 366
SISTE STEIN
Kvalvaag, Hans Ola
Asker SF
NOR 249
FRUEN MAREN
Spone, Kristoffer
KNS
NOR 349
PARTY GIRL
Wathne, Jens Alter
Haugesund SF
NOR 279
MARELLA V
Nordenstrøm, Nils
KNS
NOR 308
SATELLITE
Bergstrøm, Jan Fre
KNS
NOR 418
RETT RUNDT HJØRNET
Horn-Johannessen (
KNS
SWE 532
TEAM SBAB
Sundstedt, Ingemar
KSSS

Holdningskampanje – banning på regattabanen

I vår holdningskampanje har vi denne uken tatt for oss banning på regattabanen mellom konkurrenter. Vi har snakket med en som har seilt uttalige race i inn- og utland i forskjellige klasser nemlig Kristian Nergaard.

På spørsmål om hvordan forholdene er i den hjemlige klassen sier Kristian Nergaard at det er normale forhold. Selv om det oppstår episoder med høy temperatur er norske seilere flinke til å roe seg på land og diskutere forholdene. I kampens hete vil det alltid være uenigheter og understrekende ord kan forekomme men Kristian mener bestemt at angrep under beltestedet er unødvendig.

Det har og vil i fremtiden forekomme insidenter der det er fare for materielle og personlige skader og det er i slike situasjoner det vil oppstå reaksjoner og følelser. Selv under slike dramatiske hendelser er det naturlig å være ydmyk nok å ta diskusjonen på brygga etter seilasen.

Hørt på brygga!

Hva har skjedd siden sist? Vår faste spalte tar opp saker og hendelser fra fjern og nær.

“Dolly” NOR 134
Noe har skjedd med årets utgave av Dolly. De er mer strukturerte, planlegger sesongen i helhet og utfordrer med del-og helmål. Redaksjonen inviterte med seg syndikat eier på en pubaften forrige uke og etter mye god drikke fikk vi avsløringene. Eric har giftet seg i London for 7 uker siden og familiemedlemmer ble fløyet inn fra alle verdens hjørner. Vi mener bestemt at dette må være grunnen til et bedre organisert lag.
Forøvrig har syndikatets prosjektleder Arne David-Andersen vært en viktig bidragsyter for at Eric skal kunne være med i årets Melges-sirkus.

11-meter og First Class klubben fusjoneres?
Vi har ikke fått noen klare meldinger på om disse klubbene skal fusjoneres men etter onsdagens “sammenkobling” vil redaksjonen så absolutt følge opp denne saken.

Henning Astrup….igjen
Vi vet ikke hva det er men det er alltid noen som blir mer lagt merke til enn andre. I en periode har det vært Henning i Team Lek. Denne gangen ble han observert på Hankø på veg til hytta med en blond ung dame. Disse to ankom familiens brygge tyst og forsiktig fredag kveld. Kort tid etterpå ble peisen tent opp, voldsom røyk veltet opp pipen samt at det ble brukt enkel eller lite belysning i hovedstuen. Paret ble utover dagen ikke observert men trolig hadde de allerede da vendt tilbake til hovedstaden for avtaler der (Les:party).

Fruen Maren
Det er lenge siden vi har sett Fruen Maren seile så raskt og effektivt som under siste ranking regatta. Vi vet nå grunnen til dette. Det har lenge gått rykter om at syndikateier Nils Hauff ville bytte ut hele mannskapet med ressurser som nikker og gjør som han sier. Rormann Kristoffer Spone har vært meget nervøs og opfordret før onsdagens race at alle måtte yte 120% ellers var det slutt. Eller som Koffer sa selv “Gutter, nå tror jeg det ryker for oss snart”.

Da vi konfronterte Nils Hauff om avsløringen av hans hemlige planer smilte han lurt og sa “Ingen kommentar”.

Billedbeviset er hentet fra uttagning og intervjuer forrige uke.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Treningsmuligheter

Det er mange ivrige seilere og vi synes det er moro når det tas initiativ. Her kommer to flotte initiativ for å seile mer.

Prosjektleder for Dolly, Arne David-Andersen har ønske om å trene i juni og har sendt oss denne informasjonen.
Team Dolly, skal ha trening fredag 17. juni fra ca. 17 og
lørdag 18. juni hele dagen på Hankø. Vi ønsker oss sparringspartnere og
kan ta ansvar for at det blir et skikkelig program, koordinert med de
som ønsker være med. Send mail til: arne@sailteam.org

11-meter klassen vil arrangere regatta de onsdagene det ikke er KNS ranking. Her følger litt informasjon fra dem.
Norsk 11 Meter Klubb arrangerer onsdagregatta onsdag 18 mai fra Dronningen. Første
start vil være kl 1800. Bane – utenfor Nakholmen. Åpen for alle kjølbåter. Neste
onsdag KNS ikke arrangerer onsdagregatta er onsdag 8. juni . Norsk 11 Meter Klubb
anmoder Club First Class Norway til å arrangere onsdagsregatta denne kvelden.
Erlend Munkeby som er koordinator for dette arrangementet er å treffe på tlf 932 27 001.

Resultater ranking-regatta 11.mai

Årets første KNS ranking-regatta ble en morsom ettermiddag. Ranking resultatene ligger også under hovedmenyen på Resultater og Ranking 2005.

Med sol, 4 s/m og kast i bygene fikk KNS en fin start på årets første ranking regatta. Allerede på brygga før start var det ivrige samtaler og ikke minst en del spente sjeler som f.eks for Sverre Krefting med mannskap som nylig hadde kjøpt seg Melges 24. Målsetningen for dette nye laget var å rekke siste race da de ønsket litt ro for å gå gjennom båt og roller ombord den første gangen på vannet sammen.

Det ble i alt arrangert tre race med 10 båter til start. Herman Horn Johannessen og Stian Rørvik ombord i bøyebåt hadde lagt en relativt kort bane som seilerne var fornøyd med. Utfordringen lå i hvor mye (eller lite) det ville blåse utover i første race kommenterte Herman med hensyn på spørsmålet om lengde. Fordelen med relativt kort bane er at flåten er noe mer samlet rundt første toppmerke som kan gi god trening med hensyn til approach og inngang på babords halser.

Umiddelbar tilbakemelding fra coach Herman på enkelte båter på vannet var at flere rormenn satt vel langt bak i båten i lite vind. For de nye i klassen kommenterte Herman at de kan jobbe litt mere med bakkstag.

Første race ble vunnet av Team Lek med Eivind Astrup på pinnen. Det er første gangen Eivind rorer i år og det var selvfølgelig morsomt å vinne det første racet kunne Astrup fortelle kort tid etter målpassering. Det er Eivind Astrup og Geir Dahl Andersen som er rormenn ombord hos Team Lek.

Andre og tredje regatta ble vunnet av Fruen Maren. Det er tydelig at Kristoffer Spone har brukt tiden i Marseille og SNIM riktig. Koffer smilte hele veien til Dronningen og kan være veldig fornøyd med dette resultatet. Hermann ombord i bøyebåt kommenterte at i de to siste regattaene var Koffer veldig close på linjen ved start. Om dette betyr at Koffers starter var bra eller om de mente at startbåt var snille ble ikke bekreftet for redaksjonen. Stian avsluttet med å si at de kanskje hadde litt unøyaktig klokke.

Siste Stein med brødrene Christen og Lars Horn Johannessen ombord hadde også en fin dag med serien 2-2-3. Christen er engasjert i et byggeprosjekt denne sesongen men vi håper allikevel å se ham ved noen anledninger.

Vi gleder oss allerede til 25.mai og vi oppfordrer de som har muligheten til å hjelpe til i bøyebåt om å melde seg til Petrus (petrus@melges.no).

Resultater;

KNS Onsdagsregatta 11.mai
NOR race 1 race 2 race 3 sum plass

Kristoffer Spone 249 5 1 1 7 1
Lars Horn Johannessen 366 2 2 3 7 2
Geir Dahl-Andersen 506 1 3 5 9 3
Erik Arthur 341 4 4 4 12 4
Bjørn Mørland Pedersen 374 7 6 2 15 5
Nils Nordenstrøm 279 6 5 6 17 6
Kristian Nergaard 560 3 OCS 7 20 7
Jan Fredrik Bergstrøm 308 8 7 9 24 8
Thomas Karterud 266 9 OCS 8 27 9
Steinar Elton 357 DNS DNS 10 30 10

Svensk Mesterskap

Svensk Mesterskap i Melges 24 nærmer seg. 27. – 29. mai arrangerer Borstahusens SS mesterskapet ved Landskrona sør for Helsingborg.

I fjor gikk SM i Marstrand som en oppladning til VM. Finske Kenneth Thelen vant foran Fruen Maren. Året før gikk mesterskapet i Åmål. Denne gang vant Kristian Nergaard i Baghdad foran Fruen Maren. I 2002 seilte vi ved Saltsjøbaden utenfor Stockholm. Her ble det også finsk seier og nok en gang ble Fruen Maren nr. 2.

Fruen Maren skal seile SM i år igjen og de går for seier. I de tre årene Fruen Maren har deltatt har det vært fine konkurranser med ca. 20 båter fra Finland, Sverige og Norge. Vi vil sterkt anbefale å delta i årets mesterskap.

Link til informasjon og påmelding er www.borstahusens-ss.se/kappsegling/2005.htm. Se forøvrig aktivitetskalenderen.

Vi har fått følgende bomuligheter oppgitt av seilforeningen:

Gratis Camping
Stugor på Borstahusens Camping ( 5 minuters gångtid)
Alternativt
Hotel Öresund, Chaplin eller Kronan

E-mail til turistbyrå er: tourism@landskrona.se

Landskrona & Vens Turistbyrå
Storgatan 36
261 31 Landskrona
Gatuadress: Norra Långgatan 14
Tel: 0418-47 30 00
Fax: 0418-47 30 02
Evenemangstips: 0418-47 30 01