Geir og Koffer oppsummerer SNIM

Det er med vemod at de to rormenn må konstantere at det blir lenge til neste gang de møter en stor flåte med Melges 24. Trøsten er at oppholdet i Marseille gav begge lagene fantastisk trening for denne sesongens målsetninger.

Det er mandag og Fruen Maren og Lek er allerede pakket og på god veg mot Oslo. På et creperie i Marseille sitter to slitne rormenn og prater om racene som ble seilt. Over et glass rødvin oppsummerer Geir Dahl Andersen og ’Koffer’ Spone SNIM med disse punktene;
– 12 lange race med to runder
– God start-trening da det ble hele 27 starter
– 64 båter
– 9 nasjoner (et russisk lag var med)
– Alle typer forhold (fra 2 til12 s/m)

Koffer har sammen med sitt lag jobbet mye med å finjustere trimmen og de flotte forholdene har gitt dem et bra testamente for resten av sesongen. Målsetningen er VM i Key Largo og SNIM ga mange svar.

Geir legger til at SNIM gir laget de utfordringene og er det ultimate treningsopphold for et lag som satser like mye på denne sesongen som i fjor. Det er i SNIM vi møter de aller beste i Europa som fjorårets bronse- og sølv vinner i VM.

Det norske samarbeidet har fungert optimalt under SNIM. Det blir noe helt annet å seile sammen mot andre nasjoner og man byr vennlig på tips og motiverende gratulasjoner. På banen hjalp lagene hverandre frem og dette samspillet betyr mye når man skal slå de store nasjonene.

Den Norske Melgesklubben er behjelpelig med svar hvis du har spørsmål til deltagelse under neste års SNIM.

Rapport fra dag fire (4) i SNIM

Flott avslutning på ett flott event.

På avslutningsdagen kunne Marseille by på flotte forhold med 10 – 12 s/m, store bølger og nydelige surfeforhold. Ytterligere 2 race ble avviklet og SNIM ble atter en gang en suksess.

Team Lek avsluttet hederlig med en 14 og 11 plass og endte til slutt som nummer 10. Laget er super fornøyd med dette da det var målsetningen.

Fruen Maren endte på en 20 plass med plasseringene 26 og 16 i de to siste racene.

SBAB måtte ta med en BDF og en 36 plass og endte til slutt på en 16 plass.

Det vil bli skrevet en oppsummering om årets SNIM når lagene er vel hjemme.

Resultatlisten: http://www.lanautique.com/images/upload/Resultat/snim05_general_final_melges.htm

Rapport fra dag tre (3) i SNIM

Fire nye race i dag i SNIM og Lek avanserer på listene.

Dag tre har gitt fire race som begynte med lett vind og avsluttet med 10 s/m og flotte surfeforhold. Det har blitt en del av prosedyren at feltet først kommer av gårde etter to forsøk og med black flag. Ingen av de norske båtene ble tatt i dag.

Dagens resultater er:

Lek: 25,15,13 og 3. Sammenlagt på 12 plass (98 poeng)

Fruen Maren: 17,39,12 og 25. Sammenlagt på 20 plass (144 poeng)

SBAB ligger nå på en 9 plass 7 poeng foran Team Lek og SNIM avsluttes i morgen med to race.

Rapport fra dag to (2) i SNIM

Team Lek har hatt 4 fire fine race under dag to (2) i SNIM.

Etter en begredelig første dag har Team Lek hatt en postiv dag to i SNIM. Med serien 22, 5,2 og 12 plass i dag har gutta snudd den uheldige starten med en 44 plass og BDF (disk) fra første dag. Geir Dahl Andersen kan fortelle at selv med dårlige starter stemte alt adskillig bedre der byger og fralandsvind har gitt mange utfordringer til seilerne.
Team Lek ligger nå på en 19 plass og kan strykke sin BDF etter dagens 5. seilas. Først etter 9. race kan 44 plassen strykes.

Koffer Spone og mannskap ombord på Fruen Maren har i dag hatt to bra og to dårlige resultater med serien 6,8, 38 og 39. Koffer forteller at de har bra speed i båten men var bla noe uheldig med runding toppmerke siste regatta der vinden forsvant og de mistet 20 plasser.
De er allikevel positive selv om Team Lek gikk forbi dem og at de nå ligger på en 20 plass sammenlagt.

Den svenske båten SBAB har hatt en kanon dag og ligger på en 5 plass. Ombord er Anders og Lars fra Siste Stein.

Rapport fra dag en (1) SNIM

Fruen Maren best i gang i Marseille.

Etter første dag er det Fruen Maren som er best i gang men en 24 og 14 plass. Team Lek var uheldig med en dårlig start i første race (44 plass) samt black flag i andre.

Koffer kan fortelle at de har bra fart og at selv om forholdene var vanskelige med fralandsvind og mange skift føles det som de er i rute. De ligger naa 14 sammenlagt og det er fortsatt 3 dager igjen med morsom seiling.

Team Lek kommer sterkere tilbake i morgen og lover bedre seiling.

SNIM 2004

Årets første store race i Europa arrangeres i Marseille i Frankrike. I år er det to (2) norske båter som skal delta.

SNIM arrangeres i Påskedagene og det seiles regatta fredag til og med mandag. Hvert år samles det ca 60 – 70 båter fra hele Europa. I år er det Fruen Maren og Team Lek som skal forsvare de norske fargene.

Vi vet også nå at Anders Stenhagen og Lars Horn Johannessen har bestemt seg for å hjelpe Team SBAB sammen med Micke Lindqvist som er en svensk eid båt.

Fruen Maren har ikke tidligere deltatt i SNIM selv om Koffer Spone kunne fortelle at han vant i SNIM i 1988 i Europa-jolle med 120 båter på linjen. Spone kan fortelle at de er med for å teste ut båtfart og samtidig få en tjuvstart på sesongen hjemme i Norge.
Erfaringen fra i fjor hvor hele 4 norske båter deltok, var at deltagelsen gir en fin mulighet for å møte de aller beste på et tidlig tidspunkt.

Team Lek som deltok i fjor ønsker seg tilbake i år og lovpriser dette racet da det gir så mye tilbake i form av trening og muligheten for å få 10 – 12 race i stort felt. Laget seilte inn til en 13 plass i fjor. Trond Solli-Sæther og Hans Fæste fra Team Lek er i skrivende stund i Verbier (Sveitsiske alpene) med Melges på slep for å feire Påske.

SNIM begynner allerede på førstkommende fredag og dere kan følge utviklingen på denne adressen: www.lanautique.com/

Årsmelding og regnskap 2004

Årsmelding og regnskap for 2004 er nå lagt ut under arkiv. Klubbens drift viser et overskudd stort kr. 8.936 i 2004, og beholdning i bank var kr. 133.125 ved årskiftet. 20 båter betalte medlemskap i fjor.

Styret håper på økt regatta aktivitet i år og dermed flere betalende medlemmer. Som kjent må medlemskap i klasseklubben være betalt hvis man skal delta i regattaer. Målet er å nå tyve båter i klassemesterskapet i Asker i august og dermed få tilbake NM-status for klassen.

Melgesklubben tar gjerne imot flere forslag

Har du noen tips eller ideer til Melgesklubben? Har du noen bra forslag som dere gjennomførte i din gamle seilerklubb?

Melgesklubben syr i disse dager sammen programmet for årets sesong. Vi vil følge opp tråden fra i fjor med ett tilsvarende program. Vi har justert på noe men vil at programmet skal reflektere seilerens ønske. Styret er til for klubben og vi skal gjøre vårt beste for at sesongen skal bli fenomenal.

Til denne type arbeid trenger vi deres tilbakemeldinger. Er det noe dere har glemt å nevne eller at dere har kommet på en fantastisk god ide – legg dette inn på vår diskusjons side eller hvis du vil være mere diskret sender du forslaget til petrus@melges.no

Hørt på brygga!

Hva har skjedd siden sist? Vår faste spalte tar opp saker og hendelser fra fjern og nær.

Avdelingen for fødsler:

Christen Iwe fikk rett før jul en gutt. Barnet skal hete Oskar. Fra før har vårt kjære styremedlem sønnen Casper.

Peder Nergaard kan fra Laser Camp i Frankrike fortelle om -5 grader og at han skal bli pappa igjen. Fra før har de tvillingene Emilie og Ellen.

WRC Rally Challenge:

Team LEK utfordret Team Baghdad på WRC Rally hos Playstation Norge. Med kjørestol og storskjerm fikk lagene mange utfordringen gjennom 15 etapper. Team Baghdad led et smertelig nederlag og drømmer om revansje. Den individuelle konkurransen vant Henning Astrup overlegent med sin unge dristige kjøring. Best på det tapende laget var Sigurd Hekk Pedersen.

VM i Farr 40:

Trond Solli – Sæther kan melde om fine forhold i Sydney. Etter en beskjeden gjennomkjøring i treningsracene har “Norwegian Steam” foretatt de riktige justeringene på riggen og har nå fått fart i båten. Trond kan fortelle at det første racet under VM inneholdt dårlig start og feil veivalg. De seilte inn til en 18. plass i første men i andre seilas lå de i tetgruppen, tapte et par båter på toppmerket og seilte tilslutt inn til en 5.plass. Laget ligger nå på 13 plass med få poeng opp til teten.

Les mer her: www.farr40.org

SNIM:

SNIM er det eventet som samler flest og de beste i Europa så tidlig som i Påskeferein. Regattaen arrangeres i Marseille i Frankrike og i år er det bekreftet at disse norske lagene stiller til start; “Siste Stein” NOR 366, “Fruen Maren” NOR 249 og “Team LEK” NOR 506.