Seil- og riggservice under Hankø Race Week

North Sails varebilen vil stå på Hankø Marina hver dag etter seilasene.

Der kan du legge inn skadede seil for «over night» service. Lasterommet er oppe. Merk sekken med navn og mobilnummer. Det ligger penn og merkelapper i bilen. Bilen vil gå til Asker 1,5 timer etter at siste båt i mål.

Når du legger inn seil, send en SMS med navn, E-post, båttype, seilnummer og hva du ønsker gjort til Henrik Terjesen eller Christen With.

Vi vil også kunne hente utstyr, tau, etc. fra With Marine. Vi har også noe Express og Melges 24 seil på lager.

Henrik seiler på IOD 68. Christen vil være i Asker torsdag og fredag og i rib på vannet lørdag og søndag.

Henrik Terjesen 90914942
Christen With 90730000

Viktig informasjon om middag på HYC under HRW

Siden det tidligere år har vært vanskelig å få plass til alle på middagen på HYC under HRW, har vi i år reservert bord til alle deltakende Melges-lag. Hvis laget ditt ikke ønsker å delta på middagen, eller laget ditt skal ha med seg noen andre enn det som står på mannskapslisten på påmeldingslisten, vennligst ta kontakt med Peder Nergaard eller styret på mail@melges.no. Frist for dette er fredag 23. juni.

Middagen koster kr 345,- og inkluderer en øl/ett glass vin/brus.

Nordisk Mesterskap Marstrand

Helgen 16.-18. juni ble det avholdt nordisk mesterskap og svensk mesterskap i Melges 24 i Marstrand, Sverige. Mesterskapet var også del av «2017 Melges 24 European Sailing Series». 30 båter fra 8 land stilte til start, hvorav 6 norske.

Generell tilbakekalling første dag. Bilde tatt av Piret Salmistu.

Første dag var preget av vanskelige og varierende forhold, både for seilere og arrangører. Værmeldingen viste vestlig, mens windexene pekte mot øst. Utover dagen var vinden dreiende og økende, som førte til en fin dag med tre gjennomførte seilaser. NOR 400 – Baghdad II med Kristoffer Spone hadde en sterk start, med blant annet en 1. plass i andre race, og lå på 2. plass når dagen var omme. De resterende norske båtene gjorde det også skarpt, og okkuperte store deler av øverste halvdel av resultatlisten.

NOR 400 – Baghdad II i godt driv nedover på dag en. Bilde tatt av Piret Salmistu.

På dag to glimtet Marstrand til med både sol, vind og sommertemperaturer. Med stabil 10-12 knops vind, var det lekende lett å arrangere fire seilaser. Mange båter ble tatt på black flag, noe som syntes på resultatlisten. Etter dagen var omme var beste norske båt fremdeles Baghdad II, på en 4. plass. Italienerne viser sterk seiling og troner foreløpig øverst på resultatlistene.

NOR 787 – Blow heiser gennakeren, dag 1. Bilde tatt av Piret Salmistu.

Tredje dag blåste det ca 20-26 knop, med 2-3 m høye bølger. Med soleklart planeføre var det en morsom dag for de fleste båtene. Nesten en tredjedel av lagene stilte ikke til start, deriblant norske Baghdad II og hittil ledende båt ITA 854. Dette gjorde at det ble en del større omrokkeringer på resultatlisten. De fleste resterende norske båtene fortsetter å banke inn topp 10 plasseringer, da spesielt NOR 787 – Blow med Peder Nergaard og nye MÅS, NOR 724 med Jon Aksel Mortensen på roret, som endte på henholdsvis 5. og 6. plass, som beste nordiske og norske båter. På toppen av listen finner vi følgende:

1. ITA 778 – TAKI 4, Niccolo Bertola, 22 p
2. GBR 694 – Gill Race Team, Geoff Carveth, 37 p
3. USA 747 – Slingshot, Wes Whitmyer Jr, 41 p

Norske båter:

5. NOR 787 – Blow, Peder Nergaard, 58 p
6. NOR 724 – MÅS, Jon Aksel Mortensen, 61 p
8. NOR 732 – Rett Rundt Hjørnet, Herman Horn Jonannesen, 66 p
9. NOR 600 – Baghdad I, Kristian Nergaard, 77 p
12. NOR 400 – Baghdad II, Kristoffer Spone, 98 p
16. NOR 418 – Parody, Henrik Larsen, 125 p

Endelige resultater finnes her, og resultater for corinthean class finnes her.

NOR 724 – MÅS, dag 3. Bilde tatt av Anna Bergkvist.

NOR 732 – Rett Rundt Hjørnet. Bilde tatt av Anna Bergkvist.

NOR 600 – Baghdad I kniver med NOR 732 – Rett Rundt Hjørnet. Bilde tatt av Anna Bergkvist.

NOR 418 – Parody har akkurat rundet bunnmerket på dag 3. Bilde tatt av Anna Bergkvist.

Mange båter på startlinjen. Bilde tatt av Anna Bergkvist.

NOR 724 – MÅS starter sterkt på dag en, og rundet toppmerket først av alle. Bilde tatt av Piret Salmistu.

Program HRW 2017

Hankø Race Week nærmer seg, og i den anledning ønsker vi å presentere det sportslige og sosiale opplegget for Melges-klassen. Det går som følger:

Onsdag 28. juni:
18:00-22:00 Registrering

Torsdag 29. juni:
08:30-11:00 Registrering
09:00 Skippermøte
12:00 Første start
18:00 Daily first
18:30-21:00 Cocktails @ Gabrielsenslippen
21:00 Pasta og pils på HYC

Fredag 30. juni:
09:00 Skippermøte
12:00 Første start
18:00 Daily first
20:30 Middag på HYC – kr 345,- inkl en øl/glass vin

Lørdag 1. juli:
11:00 første start

Søndag 2. juli:
12:00 Første start
TBA premieutdeling

Rustløseren Trondheim

Helgen 6.-7. mai ble den årlige regattaen Rustløseren avholdt i Trondheimsfjorden, hvor 4 Melgeser stilte til start i egen klasse. Værmeldingen for lørdagen var ikke lovende, men arrangørene gjorde en svært god jobb og fikk gjennomført 6 race i lette forhold. Sponsorene for arrangementet, Selfa og Riggmaster, hadde varmet grillen og var klare med pølser da seilerne kom til land. Søndag ba på mer vind, men den var veldig ustabil med vindskift på opptil 40 grader og vindstyrke på mellom 2 og 8 m/s. Det ble gjennomført 4 race, med en avgjørende siste regatta. NOR 402 Lunacy og NOR 418 Parody knivet om seieren helt til siste slutt, og det endte i Parodys favør.

Resultatene ble som følger:
1. NOR 418 Parody – 11 p
2. NOR 402 Lunacy – 12 p
3. NOR 527 Ungen – 22 p
4. NOR 632 Team Stormfokk – 30 p

Fullstendig resultatliste finner du her.

Stor takk til Dariusz Fathi for flotte bilder.


NOR 418 Parody kom seirende fra det hele, med Henrik Larsen bak roret.


NOR 402 Lunacy, med Carl-Erik Kullmann på roret, gav Parody en real kamp om førsteplassen, men det strakk akkurat ikke til.


NOR 527 Ungen, med Lars Kåre Valla bak roret tok turen fra Stjørdal for å seile Rustløseren, og endte på en 3. plass.


NOR 632 Team Stormfokk, med Mauritz Talseth på roret tok 4. plassen. Team Stormfokk er et nytt Melges-lag fra Trondhjems Seilforening.

Javacup 2017 Akt 1 – Askøy Race Weekend med lokal seier

Da var vi i gang med Javacup 2017 med første stopp på Askøy Seilforening. Med 10 båter påmeldt fra Kristiansand, Farsund, Stord og Bergen lå alt til rette for en fin regatta. Været var fantastisk med sol og sommerlige temperaturer. Regattasjef Ole Jørgen Michelsen og hans stab gjorde det det kunne for å til 10 seilaser som var planlagt.

Første dag var det rolig vindforhold og en del strøm på banen som gav store utslag på resultatene. Andre dag var det litt mer øst i den nordlig vind, samt at den var litt sterkere. Når vinden kommer over land så følger det også med vindskift. Fantastiske seilforhold og et bra opplegg på land gav seilerne en super opplevelse.

Med god seiling og 3 førsteplasser var leder etter første dag NOR286 – Salt6  med Leif Kristian Garvik på roret. Andre plassen hadde Karl Petter Haugen på NOR796 Chatrix, men var a poeng med NOR799 Party Girl. På andre dag og med mer vind tok Party Girl litt mer kommandoen og seilte inn til 4 første plasser siste dag. Nok til å ta hjem seieren i Akt1 av Javacup 2017. Salt6 seilte inn til andre plass foran Chatrix. På regattaens siste dag seilte NOR342 Very Happy! med Gisle Bjørnsrud Bø inntil 3 andre plasser og klatret til 4 plassen, mens Dag Buch ble nr.5.

Klikk >HER< for resultatene.

Rett etter fortøyning av båtene var grillen tent og den sosiale delen var i gang.

Resultatene  kom raskt ut og film fra dagens seiling lå ute på nettet kort tid etter mål gang er en barrière som er brutt. Seilerne fikk permieren på storskjerm etter grillmåltidet ved klubbhuset. ‘

Tilbakemeldingene fra seilerne på arrangementet både på sjøen og på land har vært overveldende. Mange har hjulpet til slik at regattaen har blitt en suksess. Utrolig gøy og det gir gode utsikter til neste Akt i Javacup 2017.

Sesongstart med treningssamling i Trøndelag

Med 3 nye båter nordpå, stiller trønderbataljonen med 7 melgeser denne sesongen – 3 i Trondhjems Seilforening, og 4 i Malvik og Stjørdal Seilforening. Det var treningssamling på øya Tautra i Nord-Trøndelag forige helg, hvor 4 av melgesene fikk banket rust og lært nye kunster. Våren har meldt sin ankomst, også nordpå, med både sol, vind og flatt vann. Trenerene fra Trondhjems Seilforening la korte baner, og treningen gikk i hovedsak med til å mestre manøvre og starter. Mannskap fra erfarene lag byttet plasser med noen fra de litt ferskere lagene, som gav god trening for begge parter. Helgen ble dokumentert både fra vannet og fra lufta, og resultatet kan sees her:

Medlemskontigent

For å kunne delta i nasjonale og internasjonale entypemesterskap i Melges 24 må man være medlem av klasseklubben. Medlemskontingenten er satt til NOK 2000,- for 2017. Medlemskapet dekker båten, samt inntil 6 mannskap. EUR 100,- går til den internasjonale klasseklubben (IMCA se www.melges24.com), og resten til Melges Norway’s klubbkasse for drift av Melges Norway.

For å bli medlem, gjøres en betaling på NOK 2000,- til konto 9041.06.52527. I tillegg, send seilnummer, og navn på eier og mannskap pr epost til mail@melges.no.

Etter betaling vil medlemskapet automatisk oppdateres på IMCAs nettsider.

Speedcamp 2017 – 1-2 april på Askøy Seilforening

Vi har gleden av å invitere deg og ditt mannskap til treningssamling på Askøy Seilforening første helgen i april.

Treningen vil inneholde: Båtbehandling (de fire manøvrene), akselerasjon og deselerasjon, båtfart (seil og riggtrim, rormannsteknikker, kinetikk og båt forberedelser. Det vil bli start trening og korte regattaer. Samlingen blir filmet og gjennomgått etter hver dag, så skal vi ha det gøy! Treneren er Maurice O’ Connell og er regjerende verdensmester i Melges 24 med den Irske båten Embarr. Han jobber til daglig som seilmaker i Irland og har vært trener for det Irske OL lag. Det er smått utrolig at han kommer til Askøy for å trene nettopp deg – meld deg på i dag!

Askøy Seilforening har stor og moderne infrastruktur som passer perfekt til denne type arrangementer. Rigging av båt, sjøsetting og klargjøring gjøres i anlegget. Overnatting for tilreisende seilere vil være i nøst på kaikanten. Det vil bli lagt opp til matservering på anlegget. Dette betyr at man tar med seg båten og utstyr, mens resten vil være tilgjengelig i ASF. Rigging sjøsetting på fredag. Det vil bli lange økte på sjøen både lørdag og søndag. Opplegget har noe for båter som akkurat har begynt og for de som har holdt på en stund.

Treningssamlingen på sjøen koster 2750kr

Denne helgen vil vi også ha kickoff for Javacup 2017 med premieutdeling fra fjorårets cup, informasjon om årets cup, samt en del overraskelser rundt de sosiale arrangementene i løpet av helgen.

Javacup 2017 starter kort tid etter med Askøy Race Weekend. Du kan sette igjen båten etter speedcamp til denne regattaen uten kostnad. Send e-post med seilnummer og navn på rormann hvis du vil benytte deg av denne unike muligheten til nor649@gmail.com

Nyhet fra Melges Sør-Vest – Javacup 2017

Dette er prosjekt med varighet på et tre år. Det er startet og drevet av Melges 24 seilere på Vestlandet. Målet er å lage en arena for Melges 24 å seile på Sørvestlandet som er attraktiv for seilerne, for media og for sponsorer. Det bygges gode miljøet i Bergen, Stavanger, Farsund og i Kristiansand. I fjor hadde vi fem regattaer langs kysten fra Bergen til Farsund og vi favner over flere miljøer som er på vei inn i klassen. Dette får vi også til i 2017. Link til nettsiden finner du >HER<

Det jobbes kontinuerlig med å bli bedre i alle ledd. Et av de viktige prinsippene vi jobber etter å benytte oss av eksisterende lokale regattaer. Javacup skal bidra til å styrke disse regattaene, men det er de lokale seilforeningene som har ansvaret for gjennomføringen av seilasene. På den måten bygger vi klubb, miljø og et fellesskap som vi tror må til for å lykkes i tiden fremover.

I forkanten av Javacup 2016 inngikk vi et samarbeid med klubbene med en klar avtale om hvem som skulle gjøre hva. Dette er også gjort i forkant av årets cup. Javacup skal fremme det sosiale miljøet rundt regattaene, samt ha fokus på det media med referater fra seilingen, bilder og film. I disse dager skal initiativtagerne ha møte med et mediaselskap for å få filmet alle regatta og seilasene i årets cup. Planen for 2017 er klar og datoene satt. Oversikten finner du >HER<

Her er en promofilm for 2017 serien:

En direkte konsekvens av Cupen er at det er blitt flere Melges 24 i Melges Sørvest. Det er kommet til en båt i Kristiansand, to båter på Stord, en båt til i Askøy Seilforening som når våren kommer teller 5-6 aktive lag. Vi ser positivt på utviklingen og den økte aktiviteten i regionen. Målet er å tilby kortreiste regattaer med mange båter på linjen. De grepene vi har tatt ser ut til å fungere godt. I år legger vi også opp til en treningssamling i forkant av sesongen for å hjelpe deltagerne i klassen. Navnet på blokken er av internasjonalt format og med god kompetanse innen trening og Melges 24.

I år to av prosjektet ser vi at alle piler peker oppover. Nå gleder vi oss skikkelig for å ta fatt på sesongen.

Vi håper flest mulig deltar i de 5 regattaene og at båtene blir brukt i 2017 sesongen.

Mvh,
Melges Sør-Vest